MENU

ROYAL ARENA INAUGURATED

2017.01.31

3XN started the design process with a radical rethinking of the arena typology, followed by a challenging process with form and materials to create a catalyst for life, social meetings and activities in the new urban area. The result is an arena that elegantly waves above Ørestad.

An open and generous arena
The design consists of a top and a plinth. The top has an organic expression and consist of bright, vertical wooden fins that enclose the building in a waving motion. Behind the wooden fins, a lightweight glass-aluminium facade contribute to natural light and beautiful views from the foyers.

The plinth links to the surrounding residential and commercial neighbourhood. Through its organic form, it creates small niches, squares and meeting places.

Photo by Bjarke Ørsted.